SAN سوئیچ چیست و چه کاربردی دارد ؟

SAN سوئیچ چیست

سوئیچ ها یک نوع اتصال دهنده هستند که در لایه های دوم و سوم شبکه فعالیت میکنند. بنابراین فعالیت آنها بر اساس IP Address و MAC Adress میباشد. در این مقاله به بررسی دو نوع متفاوت از سوئیچ ها یعنی LAN Switch و SAN Switch خواهیم پرداخت. برای کسب اطلاعاتی از قبیل کاربرد SAN سوئیچ و غیره ادامه مطلب را دنبال کنید.

کاربرد SAN سوئیچ چیست؟

SAN مختصر شده Storage Area Network بوده و این سوئیچ مانند هر سوئیچ دیگری یک ارتباط دهنده میباشد. اما با سوئیچ های عادی شبکه تفاوت هایی دارد.کاربرد سن سوئیچ به طور کلی ایجاد رابطه میان سرور و محل ذخیره سازی میباشد و در یک شبکه با به کار گیری یک SAN Switch میتوان به چند دستگاه ذخیره سازی دسترسی پیدا کرد. همچنین این دستگاه میتواند به چندین سرور وصل شود و اطلاعات آنها با سرعت زیاد انتقال دهد یا بعضا آنها را درون خود نگه دارد.

انواع SAN Switch:

به طور کلی دو گروه SAN سوئیچ داریم :

  • SAN سوئیچ Channel – FC
  • SAN سوئیچ اترنت

استفاده از سن سوئیچ نوع اول یعنی Channel – FC معمول تر از سن سوئیچ های اترنت است و در واقع فیبر نوری میباشد. این نوع سن سوئیچ در دو نوع فیکس و ماژولار موجود است. سن سوئیچ های اترنت نیز دارای سرعتی غریب به 10 گیگابایت در ثانیه بوده و دارای قیمت مناسبی نیز میباشد. علاوه بر این موارد ب دلیل عدم نیاز به ادمین و نصب ساده تر در میان کاربران محبوبیت زیادی دارد. با این حال اگر به دنبال سرعت بالا و کیفیت بالا در انتقال دیتا هستید سوئیچ های فایبر چنل گزینه بهتری برای شما هستند.

انواع san switch
نمونه هایی از انواع SAN سوئیچ

تفاوت SAV Switch و LAN Switch:

تا به اینجا با کاربرد SAN سوئیچ آشنا شدیم و دریافتیم برای اتصال استوریج به سرور به کار میرود. سوالی که ممکن است برای کاربران پیش بیاید این است که یک سن سوئیچ چه تفاوتی با LAN سوئیچ میتواند داشته باشد. در ابتدا به بررسی و تعریف LAN Switch میپردازیم.

تفاوت SAV Switch و LAN Switch
شبیه ساز فعالیت سوئیچ LAN و SAN

LAN Switch چیست:

به سوئیچ های محلی که ارتباط بین دیوایس های شبکه را فراهم میکنند LAN سوئیچ میگویند. برای مثال در یک شرکت برای اینکه کامپیوتر ها به یک دیگر متصل شوند و یا در یک شبکه قرار بگیرند از سوئیچ LAN استفاده میشود. این سوئیچ ها نسخه پیشرفته هاب ها میباشند و توانایی خواندن آدرس ها را دارند . اگر سوئیچ لایه دو باشد ، برای هر دیوایس یک آدرس MAC در نظر میگیرد و بر آن اساس آنها را شناسایی میکند. اما اگر سوئیچ در لایه سوم شبکه فعالیت کند این آدرس دهی با استفاده از IP آدرس انجام میشود. علاوه بر این وقتی سوئیچ در لایه سوم فعالیت میکند قابلیت Routing نیز دارد.

محبوب ترین LAN سوئیچ ها، سوئیچ های سیسکو سری 2960 و سری 3850 میباشند. البته این سری ها دیگر به صورت NEW موجود نبوده و اگر به دنبال سوئیچ های نو هستید میتوانید در سوئیچ های سری C9200 مشابه آن را تهیه کنید.

سوئیچ شبکه توسط برند های دیگر نیز تولید میشود اما کمپانی سیسکو بهترین عملکرد را در این زمینه داشته است. این شرکت با ایجاد تنوع در سوئیچ های خود نیاز تمامی کاربران را برطرف ساخته است. برای دریافت دیتا شیت و کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با مدل های این برند به سایت کمپانی Cisco مراجعه فرمایید.

تفاوت کاربرد SAN سوئیچ و LAN سوئیچ:

این دو سوئیچ ساختار تقریبا مشابهی دارند و هر دو راه ارتباطی را به وجود میاورند. با این تفاوت که san در ارتباط دستگاه ذخیرسازی با سرور عمل میکند و lan سوئیچ بین دستگاه هایی چون روتر ها و کامپیوتر ها ارتباط به وجود میاورد.

همانطور که گفتیم LAN سوئیچ ها با استفاده از آدرس های IP و MAC دستگاه ها را شناسایی میکنند. اما سوئیچ های SAN از wwn برای این کار استفاده میکند.

اگر بخواهیم از نظر قیمت این دو سوئیچ را بررسی کنیم سوئیچ های LAN علی رغم کاربرد گسترده تر از قیمت کمتری برخوردار است. اما SAN سوئیچ ها قیمت بیشتری داشته و معمولا به دلیل مبتی بودن بر fiber channel سرعت بیشتری دارد.

مقایسه LAN سوئیچ و SAN سوئیچ در یک نگاه:

ویژگیSAN SwitchLAN Switch
کاربرددستگاه های ذخیره سازیکامپیوتر ها و اجزای عملکردی شبکه
مسیریابیwwnMAC و IP
سرعت بیشترکمتر
قیمت بیشترکمتر
محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.
تماس با ما
× سوالی دارید ؟