هایپر وی یا Hyper-V چیست و آموزش نصب آن

هایپر وی

hyper v (هایپر وی) چیست:

هایپر وی یا ( Hyper-V) نرم افزار مجازی سازی شرکت ماکروسافت است . این برنامه جهت ساخت و مدیریت انواع ماشین مجازی ( ویندوز و لینوکس و … ) در محیط ویندوز استفاده میشود. از مجازی ساز هایی مثل hyper-v میتوان جهت کانفیگ دلخواه منابع استفاده کرد .در این مقاله به برسی کامل مجازی ساز Microsoft Hyper-V ، آموزش نصب hyper-v و امکانات آن میپردازیم . با ما همراه باشید .

کاربرد هایپر وی (hyper-v):

هر یک از ماشین های مجازی مثل یک کامپیوتر عمل میکند و قابلیت اجرای انواع سیستم عامل و برنامه های کاربردی را دارد . برای مثال میتوانید مقدار دلخواهی برای مموری ،حافظه ، پردازنده و غیره در نظر بگیرید یا منابع را بین دو ماشین تقسیم کنید . بنابراین استفاده از نرم افزار های مجازی مثل هایپر وی باعث صرفه جویی در وقت و هزینه میشود .

از طرفی دیگر امکان نصب چند سیستم عامل با استفاده از یک سخت افزار را به ما میدهد . در واقع حداکثر استفاده از سخت افزار و در نتیجه بهره وری بالاتر ایجاد میشه . برای مثال شما میتوانید هر یک از سی پی یو های یک سرور را بر روی کاری متمرکز کنید.

استفاده از ماشین های مجازی در بسیاری از مواقع مفید بوده و از مشکلات زیادی جلوگیری میکند. برای مثال اگر خرابی یکی از برنامه ها روی بقیه تاثیر بگذارد، میتوان آن را در ماشین مجازی جدا از باقی برنامه نگهداری کرد. و یا میتوان در صورت محدود بودن منابع یک سخت افزار را برای استفاده چند کاربر به کار گرفت.

هایپر وی برای برنامه نویسانی که میخواهد نتیجه کار خود را بر روی سیستم عامل های محتلف امتحان کنند و از کارکرد آن مطمئن شوند مناسب است.این برنامه نویس میتواند بدون پرداخت هزینه برای داشتن دو سیستم عامل به فرض ویندوز و لینوکس بر روی سیستم خود هر دو سیستم عامل را داشته باشد. این نرم افزار به صورت دیفالت در ویندوز سرور نصب شده است اما قابلیت نصب بر روی سرور های بالاتر از 8 ، مثل 10 را نیز دارد.

سیستم عامل های قابل شتیبانی در hyper-v:

  • CentOS و Debian
  • Oracle Linux و SUSE
  • Ubuntu و FreeBSD
  • Red Hat Enterprise Linux

امکانات هایپر وی (hyper v):

hyper v دارای امکانات زیادی از جمله backup گرفتن مهاجرت زنده و کنترل از راه دور مواردی از این قبیل است. در این مجازی سازی وقتی چیزی حذف میشود این سیستم تعریف شده که در مکان فیزیکی دیگر ذخیره شود. بنابراین قابل بازیابی است.

Live Migration یا مهاجرت زنده

این قابلیت در هایپر وی سبب میشود که Virtual machine بدون آنکه خاموش شود بین دو هسته سوئیچ کند . یعنی میتوان یک سیستم را بر روی یک سیستم دیگر اجرا کرد و این قابلیت اهمیت زیادی دارد .مثلا فرض کنید یک سرور در یک اداره دچار نقص شود، بدون در نظر گرفتن همچین قابلیتی سرور باید قطع شود و تعویض شود.بنابراین کار کارمندان آن اداره مختل میشود. اما با روی کار آمدن Live Migration بدون خاموش کردن سرور میتوان هاست آن را به هاستی دیگر انتقال داد. و همچنین با استفاده از این قابلیت میتوان یک سرور را بدون اینکه خاموش بشود ،ارتقا داد

Live Migration یا حافظه رم پویا

اگر حافظه در نظر گرفته شده برای بالا آمدن یک ماشین مجازی کافی نباشد ، آن ماشین میتواند از حافظه ماشین های دیگر استفاده کند. با استفاده از این قابلیت در زمان انجام این عملیات کوتاه تر میشود.

مقاله مرتبط: بکاپ گیری از سرور تحت vm با نرم افزار veeam

تفاوت hyper v و VMware:

مقایسه Vmware و hyper-v

هردوی این نرم افزار ها مجازی ساز بوده و بسیار شبیه هم هستند.اما تفاوت هایی نیز با هم دارند. در ادامه به مقایسه هایپر وی و وی ام ور پرداخته و با تفاوت های آنها آشنا میشویم.

امکانات قابل مقایسهHyper-VVMware
پردازنده منطقی320 عدد160 عدد
حافظه رم4 ترابایت2 ترابایت
Node کلاستر60 عدد32 عدد
ماشین مجازی قابل پشتیبانی80003000

در جدول بالا کاملا واضح است که از نظر مقیاس هایپر وی بر وی ام ور غالب شده است. اما hyper-v نیز دارای معایبی از جمله نیاز به بروزرسانی های متعدد و پشتیبانی محدود از سیستم عامل های میباشد.

توجه داشته باشید در هر ویندوز تنها یک مجازی ساز قابل اجراست بنابراین نمیتوانید هم vmware و هم hyper v را نصب کنید.

آموزش نصب hyper-v:

در ابتدا باید مطمئن شوید سرور شما از هایپر وی پشتیبانی میکند. برای این کار به پاور شل (PowerShell) مراجعه کنید و با وارد کردن کد PS C:\Users\Administrator> Systeminfo موارد زیر را بررسی کنید.

YesVM Monitor Mode Extensions
Yes Virtualization Enabled In Firmware
Yes Second Level Address Translation
Yes Data Execution Prevention Available

اگر تمام موارد بالا yes بود دستگاه شما hyper-v را ساپورت میکند. در این صورت میتوانید به نصب هایپر وی بپردازید. برای نصب از دو طریق کامند و یا جی یو آی میتوانید اقدام کنید. در این مقاله در رابطه با این روش ها توضیح میدهیم.

مقاله های مرتبط: آموزش نصب ویندوز سرور در Vmware ESXI 6.5

آموزش نصب hyper-v از طریق GUI:

آموزش نصب hyper-v

مجدادا وارد PowerShell شوید و دستور زیر را وارد کنید:

PS C:\Users\Administrator> Install-WindowsFeature -Name Hyper-V -IncludeManagementTools -Restart

تا این مرحله هایپر وی را نصب کرده اید. اما آموزش نصب hyper-v به پایان نرسیده و برای راه اندازی باید آن را پیکربندی کنید. برای این کار به Hyper-V Manger احتیاج داریم که آن را باید دانلود کنیم . البته این عمل از طریق Server Manger و منوی آن نیز قابل دسترس است. بعد از این که گزینه Hyper-V Manger را پیدا کردید اولین اقدام این است که یک سوئیچ مجازی برای ارتباط بین ماشین های مجازی و غیره ایجاد کنید. روند این کار در ادامه آمده است.

  1. کلیک بر روی Virtual Switch Manager 
  2. کلیک بر روی Create Virtual Switch
  3. انتخاب نوع سوئیچ
  4. انتخاب نام دلخواه برای سوئیچ و کلیک بر روی  external network
  5. حال دو گزینه داریم که اگر گزینه اول یعنی Allow management operating رو انتخاب کنید ماشین مجازی از نت ورک میزبان استفاده میکند. اما اگر گزینه دیگر را انتخاب کنید نت ورک ماشین مجازی جدا شده و باید یک  VLAN ID تعریف شود.
  6. ok را بزنید و warning را نادیده بگیرید و yes را بزنید.

مقاله مرتبط : آموزش نصب ESXI

حال نوبت به ایجاد ماشین مجازی با استفاده از هایپر وی میرسد.

ایجاد ماشین مجازی با استفاده از hyper-v

  1. در قسمت Actions گزینه New را انتخاب کنید و سپس روی Virtual Machine کلیک کنید.
  2. بعد از مرحله 1 ، یک صفحه به شما نمایش داده میشود ، next را بزنید.
  3. حال در باکس نمایش داده شده برای ماشین مجازی خود یک اسم بگذارید.
  4. در مرحله بعد باید نسل ماشین مجازیتان را انتخاب کنید. اگر اطلاعاتی در این باره و تفاوت نسل ها ندارید ، نسل 1 را انتخاب کنید. این نکته را در نظر بگیرید که بعد از انتخاب نسل امکان تغییر در آن وجود ندارد. پس از انتخاب Next را بزنید.
  5. در این مرحله باید رم خود را انتخاب کنید.
  6. حالا network adapter را بزنید و سوئیچ مجازیتان را انتخاب کنید.
  7. در این مرحله باید یک هارد دیسک ایجاد کنیم و حجم و مسیرش را تعیین کنیم.
  8. حال نوبت به انتخاب سیستم عامل میرسد. برای این کار فایل سیستم عاملتان را در مسیری نگه دارید و آدرس آن مسیر را به ماشین بدهید تا آن را بارگزاری کند.
  9. با زدن گزینه finish کار خود را به پایان برسانید.

مقاله مرتبط: ورک شاپ مهندسی مجازی سازی

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.
تماس با ما
× سوالی دارید ؟