ماژول ها به طور کلی در دو نوع سخت افزاری و نرم افزاری قرار میگیرند. ماژول های نرم افزاری ، ماژول هایی هستند که وجود خارجی نداشته و بر اساس کد هایی کار میکنند. اما ماژول های سخت افزاری قطعه هایی هستند که در تجهیزات مختلف از جمله سوئیچ ها و غیره قرار میگیرند.این قطعات طبق نوعشان عملکرد متفاوت دارند. ماژول شبکه یکی از انواع ماژول های سخت افزاری است. در این مقاله با انواع ماژول sfp یا ماژول شبکه آشنا میشویم.
ماژول sfp یا Small Form-Factor Pluggable با دو مشخصه یعنی اندازه کوچکش و سرعتش که حداقل 1G یا 1000 مگابایت است ، شناخته میشود .این ماژول به نام mini GBIC نیز معروف است چرا که اندازه آن نصف ماژول GBIC میباشد اما کاربرد و ویژگی های دیگر آنها فرقی با یکدیگر ندارد .ماژول sfp میتواند دارای اینترفیس فیبر نوری و یا گیگابیت اترنت باشد. ماژول فیبر نوری برای تبدیل سینگال های دیجیتالی دستگاهایی مثل روتر ، سوئیچ سیسکو و سرور اچ پی به سیگنال های نوری استفاده میشود. سیگنال های نوری با سرعت نور حرکت میکنند بنابراین با این تبدیل ،سرعت و نرخ انتقال داده افزایش میابد .
ماژول های سازگار با سوئیچ سیسکو با دو نام شناخته میشوند. یکی از این نام ها نام متعارف آنهاست و دیگری بر اساس پایه آنها میباشد و مشخصات بیشتری را نشان میدهد. در ادامه هر دو نام این ماژول ها ذکر شده است.
انواع ماژول sfp را میتوان از نظر ظرفیت هسته به دو نوع سینگل مود (single mode) و مالتی مود (multi mode) تقسیم بندی کرد. ماژول های سینگل دارای هسته 5 میکرومتری میباشد و هسته ماژول مالتی مود 10 میکرومتر است. اصلی ترین تفاوت ماژول های سینگل مود و مالتی مود از نظر کاربری ، سرعت و مسافت قابل پوشش آنها میباشد. ماژول های سینگل مود مسافت بیشتری را با سرعت کمتر پوشش میدهند ولی ماژول های مالتی مود سرعت بیشتری داشته و برد آن کمتر است.
ماژول های سینگل مود خود انواع مختلفی دارند که بر اساس بردشان تقسیم بندی میشود.
ماژولLX: این دسته از ماژول های سینگل مود در ابتدا ی تولیدشان تا برد 5 کیلومتر را ساپورت میکردند و در حال حاضر بردشان تا 10 کیلومتر هم میرسد.
ماژول EX: ماژول های EX اطلاعات را تا 40 کیلومتر جا به جا میکنند و فرکانسشان 1310 میباشد.
ماژولZX: برد این ماژول 80 کیلومتر بوده و بسته به شرایط فیبر تغییر میکند.
ماژول EZX: این ماژول برد زیادی داشته و مقدار این برد تا 160کیلومتر بوده که در این نوع نیز مانند ماژول ZX متغیر است.
ماژول BX: این ماژول با نام BX10 نیز شناخته میشود و با دو فرکانس 1310 و 1490 نانومتر موجود است و به صورت دو نوع گیرنده و فرستنده با نام های BX-U و BX-D هست. برد این ماژول ها نیز 10 کیلومتر میباشد که با تغییر فرکانس تا 80 کیلومتر هم میرسد.
برای مشاهده مدل های مختلف ماژول ها و بررسی جزئیات هر کدام از آنها، قسمت محصولات سایت ما را مشاهده کنید.